The Cure’dan Robert Smith’in en nefret ettiği 5 grup

0

Robert Smith’in bu beş gruba karşı derin bir nefreti var.

Robert Smith çoğu zaman anlayışlı ve sempatik bir insan olsa da, bu onun kişisel cehenneminde kendi deyimiyle “tutkuyla nefret ettiği” 5 grup olmadığı anlamına gelmiyor.

Yıllar boyunca Queen, Def Leppard ve Morrissey gibi gruplara diş bileyen The Cure solisti, “How Soon Is Now” şarkıcısından bir dizi eleştiri almasına rağmen, daha sonra bu gruplarla arasındaki kavganın “hayali” olduğunu iddia etti.

Smith David Bowie, The Stranglers, Mogwai, Placebo ve daha nicelerini seviyor olabilir ama tanıştığı herkesi övmüyor. Bununla birlikte, küfürler savurduğunda bile, bu genellikle eğlenceli oluyor.

Aşağıda, Robert Smith’in yıllar boyunca en açık sözlü görüşlerini derleyerek nefret ettiği 5 grubu sizlerle paylaşıyoruz.

Queen

The Cure ile bilinmezliğe gömülen Smith, Nick Drake gibi ruhani yıldızların samimiyetinden ilham alarak şarkı yazmaya başladı. Bu yüzden Queen’in göz kamaştırıcı, eğlenceli pop tarzının onun zevkine uygun olmaması şaşırtıcı değil.

“Queen’i hiç sevmedim,” demişti bir keresinde. “Queen’den ve yaptıkları her şeyden nefret ettiğimi dürüstçe söyleyebilirim”.

The Darkness

Eğer Queen’den nefret ediyorsa, Smith’in The Darkness’ı da pek sevmediği anlaşılıyor. Reading & Leeds Festivali’nde Lowestoft rockçılarıyla birlikte çalıp çalmayacağı sorulduğunda Smith onları nefret ettiği Queen ile karşılaştırdı ve eleştirdi:

“İkinci kez tekrarlanıp tekrar ısıtılması oldukça tuhaf. Yani hayır, The Darkness’ı hiç sevmiyorum.”

Hoşlanmadığı şey sadece özgünlükten yoksun olmaları değil. The Cure’un solisti de onların sevimsiz tarzını çekici bulmuyor ve onları bir “komedi grubu” olarak tanımlıyor.

Morrissey

Smith kısa bir süre önce Morrissey ile arasındaki kavganın sadece “hayali” olduğunu belirtti:

“İnsanlar bir şey olmasını istedikleri için bu tür şeylerin ne kadar kolay yayılabildiğini fark ettim. Bunun bir tür drama olması için çaresizler”.

Ancak bu, “Morrissey et yemeyin derse, ben de et yerim” dediği zamanla tam bir tezat oluşturuyor. Morrissey’den işte bu kadar nefret ediyorum. Morrissey’in Smith’e “mızmız” diyerek karşılık vermesiyle işler daha da kötüleşti ve The Cure solisti vahşice bir açıklama yaptı:

“Morrissey o kadar moral bozucu ki, eğer yakında [intihar etmezse], muhtemelen ben edeceğim”.

Def Leppard

Robert Smith, ana akım onlara gelmedikçe The Cure’un asla ana akıma ulaşamayacağı indie prensibini gururla ilan etti. ‘Wish’ (1992 albümleri) ile neredeyse başarıyorlardı. Ne yazık ki Def Leppard ABD’de zirveyi kaptı. Bu Smith’i çileden çıkaran bir gerçekti.

“Albümümüzün Amerika’da bir numara olmasını istiyordum. Def Leppard’dan nefret ediyorum. Onlardan zaten nefret ediyordum ama şimdi daha da çok nefret ediyorum”.

Duran Duran 

Duran Duran 80’lerin aşırılığının ve saygısızlığının simgesiydi ama Smith müziğinin daha anlamlı olmasını istiyordu. Geçtiğimiz günlerde açıkladığı gibi:

“(…) Genellikle Duran Duran Duran’dı, ki bu çok üzücü çünkü bizi severlerdi ve konserlerimize gelirlerdi. Ama nefret ettiğimiz her şeyi temsil ediyorlardı: 80’lerin tüm ihtişamını, tüketim çılgınlığını; karşı karşıya olduğumuz o korku saçan gösteriyi.

About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir